jozanmagyar Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz 2010.06.18. 18:04

Újabb meg nem valósult ígéret

Orbán Viktor választási győzelme után tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy ha megalakul az új kormány két héten belül rendet tesz az országban. Megmondom őszintén, hogy én ebben nem hittem már akkor sem. Most már azonban - ha hihetün viktoréknak persze - látnunk kellene az eredményeket ám azok váratnak magukra. A Fidesz mindig is hadilábon állt a számokkal s talán most is arról lehet szó hogy matematikai hibát vétett az Orbán kabinet.

 

De az is előfordulhat, hogy a módszertannal van, a probléma ugyanis nem gondolom, hogy attól javulhat a közbiztonság, hogy Pintérnek hívják a belügyminisztert. Attól sem tud javulni a helyzet, hogy Viktor azt mondja. Értem én hogy belelovalta magát a hatalmi mámorra a mi „vezérünk”. Értem én hogy kijelentései hatására (a kampány alatt folytatott irreális populista maszlagra gondolok itt) sokan a csodatevőt látták Orbánba, de vegyük már észre, hogy a szavak bármennyire szépek, de nem elegendőek ahhoz, hogy javuljon a közbiztonság vagy hogy munkahelyek teremtődjenek belőle.

 A szavak persze elegendőek arra - mint már láthattunk Szijjártó és Kósa példáján keresztül – hogy a devizahitelesek többet fizessenek, de arra nem elég bármilyen jó szándék legyen mögötte, hogy a gazdaságot pozitív irányba induljon el. Azért kedves barátaim tenni kell. Bajnai Gordon és kormánya keményen dolgozott azért, hogy az ország növekedési pályára álljon s ennek a munkának az eredményeképpen az új kormánynak nagyobb lett a mozgástere, ám ha még egy két ilyen jólirányzott kijelentést tesznek a Fideszes kollegák.

 Szeretnénk felhívni a Fidesz figyelmét arra hogy most már ők vannak kormányon szóval tessék végre teljesíteni az ígéreteket. Ha meg nem megy, akkor ez meg legyen tanulság és okuljanak inkább belőle a narancsosék és végre fejezzék be az újjal mutogatást, mert ideig-óráig hihető, de egy idő után ez visszájára fog fordulni. Persze az is egy megoldási alternatíva lehet ha azt mondják a közbiztonság elmaradt javulására hogy "gyurcsányahibás".

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jozanmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr372092090

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pofon a szarnak 2010.06.28. 09:44:11

Uniós jogba ütközhet a devizahitelek korlátozása. Is. Nem is értem, hogy miért nem lepődök meg ezen... Az orbáni 29 pontban lassan alig van olyan tervezett intézkedés, amely ne menne szembe az európai uniós joggal - s éppen ezért ami úgy, ahogyan kinyi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása