Pető Iván Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz 2010.06.23. 06:00

Felfüggeszti a devizahitelezést az AXA

Július 16.-ától nem folytat devizahitelezés a AXA Bank Europe SA – áll a társaság keddi közleményében.

 Az AXA döntését a közelmúlt jogszabályi változásaival indokolta, amelyek gyakorlatilag befagyasztották a devizahitelezési piacot Az AXA – mint közleményéből kiderül - tisztában van vele, hogy az új kormány az új kezdeményezésekkel, valamint a lakossági devizahitelezés megszüntetésével a banki hitelportfóliók valutaszerkezetét kívánja javítani.

Ha a magyar kormány kész változtatni az új jogszabályokon és szabályozás egészséges hatósági keretrendszert biztosít a védett euróhitelek számára, az AXA készen áll arra, hogy felülvizsgálja az euróhitelezéssel kapcsolatos álláspontját –vélekedik a bankcsoport.

 Hogy ez újabb Fideszes elkurás volna annak a z eldöntését rátok bízom, mindenesetre azt hozzátenném, hogy nincs azzal baj, ha megváltoztatják a devizahitel szabályozását – ezalatt nem Kósa és Szijjártó pénzügyi kontárkodására gondolok – de azzal már van, ha ez nem ésszerű.

Bár a mostani kormánypártot sosem jellemezte ésszerű és racionális döntés.

MTI/jozanmagyar

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jozanmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr702102675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása