Pető Iván Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz 2010.06.19. 20:30

Mi lesz veled MDF?

Holnap választ új elnököt az MDF, várhatólag Makay Zsolt személyében. Kihívója Nagy Tamás, aki Dávid Ibolya lemondása után átvette a párt irányítását mindeközben megemlékezést tartott a Somló-hegyen remélve, hogy támogatókat toborozhat. Nem lefutott meccs tehát hogy ki lesz a Demokrata Fórum új elnöke bár megválasztása esetén egyik jelöltnek sem lesz könnyű dolga, hiszen tetemes adósságot halmozott fel amely mintegy 700 millió forint.  

 

Nem elég hogy az MDF nem tudott bejutni az új parlamentbe még gazdaságilag sincs minden rendben. Az Index információi szerint a mintegy 700 millió forintos adósság mellet a pártingatlanok legtöbbjén is jelzálog van. A kampány alatt egyébként az azóta előzetesbe került Szabad Demokrata politikustól Mesterházy Ernőtől várt támogatást a párt, ám ígért összegnek csak egy része érkezett meg. Előre jelezte a rossz anyagi helyzetet az is hogy Herényi Károly még áprilisban úgynevezett vészintézkedéseket fogasasított mely keretében az MDF megvált több ingatlanától és fizetett pártalkalmazottaktól is.

Az MDF május végén is tartott országos gyűlést, akkor döntöttek arról, hogy a párt annak ellenére, hogy 20 év után először nem jutott parlamentbe, egyelőre nem oszlatja fel magát, és hogy június 20-án elnököt választanak. Akkor elvetették a párt vezetési struktúrájának átalakítását. Az új elnök megválasztásával a legfontosabb feladatuknak azt tartják, hogy felkészüljenek az önkormányzati választásokra, teljes tisztújítást pedig csak ezután írnak ki.

Közben a héten jelentették be, hogy mentelmi joguk megszűnésével folytatódik a nyomozás Dávid Ibolya és Herényi Károly ellen az UD Zrt.-ügyben. A két politikust várhatóan rövidesen meggyanúsítják kétrendbeli személyes adattal való visszaéléssel és egy rendbeli kényszerítéssel, amelyek halmazati büntetése legfeljebb négy év lehet, ha a bíróság bűnösséget állapít meg

 index.hu/jozanmagyar

A bejegyzés trackback címe:

https://jozanmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr282094337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása