jozanmagyar Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz 2010.06.14. 22:39

El a kezekkel Gyurcsány Ferenctől!

Kövér László napokban megjelent kijelentései kapcsán, ami már itt is megjelent, arról beszél, hogy nem szívesen látja Gyurcsány Ferencet szabad emberként. Szerintem minden demokrata, minden ember, aki hisz a jogállamiságban, aki a legteljesebb mértékben elutasítja a diktatúrát, legyen szó vörös, fehér, avagy narancs terrorról az nem engedhei hogy Magyarországon koncepciós perek keretein belül ítéljenek el ellenzéki politikusokat. Ebben a kérdésben teljesen lényegtelen hogy szimpatikus-e Gyurcsány vagy hogy valaki Fideszes vagy MSZP-s.


Egy facebook csoport ihlette ezt a posztot, amire böngészés közben akadtam rá amibe ezennel kérek mindenkit hogy lépjen be. Megálljt kell parancsolnunk az Orwelli gépezetnek, ugyanis a gépezet elindult. Emlékezzünk csak a Kubatov Gábor elhíresült szárszói beszédre, ahol beszámol, arról hogy tuják kik azok a komcsik akik nem a Fideszre szavaztak,vagy Kövér azon kijelentésére, hogy a szavazójogot vissza kell vásárolni azoktól, akik rosszul szavaznak. Emlékezzünk szabó Zoltán volt Országgyűlési képviselő ügyére, a közmédiumok centralizálására és az indok nélküli felmondhatóságra.

"...először a kommunistákért jöttek - nem szóltam, hisz nem vagyok kommunista.

Majd a zsidókat vitték el - nem szóltam, hiszen nem vagyok zsidó.

Aztán a munkásokat, szakszervezeti tagokat szedték össze - én nem voltam szakszervezeti tag.

Később a katolikusok kerültek sorra - nem mondtam semmit, én protestáns vagyok.

Végül eljöttek értem, de akkor már nem maradt senki, aki szóljon."
/Martin Niemöller evangélikus lelkésztől/


A Magyar Baloldal legnagyobb hibája hogy nem bír büszkének lennie magára. Meg meg kell tanulnunk nekünk baloldali embereknek elmondani, azt hogy mit tettünk 8 év alatt. Hogy mennyi minden épült. Hogy amíg ebben az országban vannak szegények és elesettek addig ránk, baloldaliakra igenis szükség van.

 A demokrácia védelme azonban nem büszkeség kérdése már, hanem alapvető emberi elvárás minden honfitársunkkal szemben. Őrizzük meg azt a hitünket, hogy képesek vagyunk egy modern polgári világot teremteni, és ne ijedjünk, meg attól, hogy ha kritizálnak bennünket, hisz igazunk van, és ez nem azon múlik, hogy kinek van többsége a parlamentbe.

Hányan kiabálják a Jobbik gyűlésein hogy „Gyucsányt a dunába” s hirdették mindeközben hogy mind ezt a nép nevében? Nem kell, megretteni a választások végeredménye, nem azt mutattak, hogy ők lennének többen. Attól hogy egy házban van egy bolond, üvöltözik attól még nem feltétlen igaz, hogy az egész ház bolond volna. Magyarországgal is ez a helyzet.


Mindamellett hogy elismerem, hogy Gyurcsány Ferencnek kormányzása alatt igenis voltak hibái nem hiszem, hogy börtönt érdemelne csak, azért mert baloldali, ellenzéki.

A bejegyzés trackback címe:

https://jozanmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr12082167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéKu 2010.06.16. 01:58:28

Nem azért érdemel börtönt, mert baloldali, hanem mert FELTEHETŐLEG - de nyilván ezt majd az igazságszolgáltatás kideríti - igenis követett el a kormányzás alatt törvénytelenségeket. Vagy ő maga, vagy pedig mások, az ő tudtával. Mindkettő bűncselekmény.

Szóval nem az a lényeg, hogy milyen pártállású, hanem az, hogy úgy tevékenykedett, ahogy.

jozanmagyar 2010.06.16. 23:13:25

@BéKa: Mire alapozod hogy bármilyen törvénytelenséget elkövetett persze csak FELTÉTELESEN

propurs 2010.06.17. 13:48:25

Soha többé mszp-t! Semmi közük a baloldalhoz! A parlamentből is tűnjenek el örökre! Magyarországon az egyetlen igaz baloldali párt a Thürmer Gyula vezette Magyar Kommunista Munkáspárt! Aki valóban baloldalinak érzi magát az tartson velünk! www.munkaspart.hu
süti beállítások módosítása