jozanmagyar Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz 2010.06.13. 20:43

Börtön várhat Gyurcsány Ferencre?

Kövér László úgy nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, hogy nem kívánatos a számára, ha Gyurcsány Ferenc sokáig szívhatna szabad levegőt. Gyurcsány nem csak a Magyar Köztársaság volt miniszterelnöke, hanem a legharcképesebb tagja az ellenzéknek így nem csoda, ha Kövér megszabadulna tőle. Kövér szerint Gyurcsány letartóztatása mérföldkő lenne 20 éves demokráciánkban.

 

Úgy tűnik a Fidesz kétharmados többségében minden ellenfelével leszámolni, készül, erre utal a nemrégiben meghozott törvény melynek keretében minden közalkalmazottnak indoklás nélkül fel, lehet mondani és Kövér szavai is ezt támasztják alá. A Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti jelenlétének köszönhetően bármelyik képviselő így Gyurcsány mentelmi jogát is felfüggesztheti akár egymaga. Az hogy a képviselők mentelmi jogát csak a parlament kétharmada vonhatja meg az a magyar demokrácia egyik garanciális eleme volt, és nem adott teret, arra hogy egyetlen frakciószövetség vagy párt megfélemlíthesse az ellenzéket. Ezzel megvalósul a radikálisabb jobboldali közönség, és ezt a vágyat gerjesztő nem egy jobboldali publicista vágya: Gyurcsány rácsok mögött lesz" - olvasható a Nagy Attila Nándor politológus blogján.

 

Aki elhívatott a magyar demokrácia iránt az pontosan láthatja hogy itt politikai boszorkányüldözés folyik. Sajnos ez az állapot a Rákosi rendszerre emlékeztet sokakat ahol koholt perekben politikai utasításra ítéltek el ártatlanokat. A folyamat pedig már elkezdődött. Nemrégiben hivatali visszaéléssel gyanúsították meg Dr. Szabó Zoltán volt MSZP-s országiülési képviselőt, amiért az önkormányzat mobiltelefont biztosított a számára. A vád különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás volt ebben az esetben, ami nevetsége, ha arra gondolunk, hogy egy mobiltelefonról van szó.

Szabó elmondta hogy ez általános gyakorlat, hogy az önkormányzatok a területükön megválasztott országgyűlési képviselőknek munkájuk ellátásához valamiféle infrastruktúrát biztosítanak. Példaként említette, hogy 1998 szeptemberétől Erzsébetváros országgyűlési képviselőjének, Deutsch Tamásnak a kerületi önkormányzat irodát adott.

 

Hogy mi lesz Szabó és Gyurcsány sorsa és annak a több ezer embernek akik nem a Fidesz nótáját fújják az még elválik.

 nol.hu/jozanmagyar

A bejegyzés trackback címe:

https://jozanmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr122079226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gepárd Géza 2010.06.14. 13:10:49

Már vártam mikor veszik elő. Szolidaritás!
süti beállítások módosítása