jozanmagyar Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz 2010.06.17. 07:00

Gyurcsány Ferenc esetleges letartóztatása esetén...

Nagy botrányt kavart Kövér László kijelentése Gyurcsány letartóztatásáról. Több főleg baloldali érzelmű ember is partizánakciót indított hol facebook csoportokban hol nyílt felhívásokban hol blogbejegyzésekben. Én most mégis csak két momentumot emelnék ki ezekből.

 

Donáth Ferenc a klubrádióban elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc letartóztatása egyet jelentene a társadalmi párbeszédnek, a nyilvánosságnak és vége a szabadságérzetnek. Donáth sérelmesnek tartja, hogy az új kormány prominens politikusaiban egyáltalán felvetik Gyurcsány Ferenc büntetőeljárás alá vonását, ugyanis ez olyan kaput nyit, amely alapvetően azt célozza, hogy az embereket megfélemlítse, elhallgatassa. Párhuzamot vont továbbá 1956 és a mostani helyzet között. Elmondta, hogy akkor egy egész országot lehetett rettegésben tartani a Nagy Imre koncepciós perrel, hiszen azt a képzetet sugallta ez hogy ha Nagy Imrével megtörténhetett ez akkor bárkivel megtörténhet.

 

Véleményem szerint nagyon jól látják a klubrádióban a mostani helyzetet. A Fidesz olyan utakra tévedt, amit már nehezen tud tolerálni bármely demokrata. Ha Gyurcsányt felelősségre vonják, úgy egyértelműen a baloldalnak módszeres felszámolásába kezdenek. Ha meglépik ezt a lépést úgy nyílttá válik az üzenet mely szerint, senki nem érezheti biztonságban az egzisztenciáját, aki baloldali.

 

Volt már erre azonban példa Magyarországon. Az 1990 es választás után a Magyar Baloldal politikai karanténba került s próbálták még a létezését is eltitkolni a parlamentben. Négy évvel később nyert az MSZP. Utána bizalmat szavaztak valami újnak, valami másnak a választók. Itt jött a Fidesz, ám négy év Orbán után az emberek ismét a baloldalt válaszozták. A baloldalnak nem áldozott még le a csillaga és ezt a mostani kormánypárt is tudja. A Fidesz igyekszik bebiztosítani magát minden törvényhozási trükkel, mert tudja nem lesz mindig a legnépszerűbb.

 

Viszont nem fog menni kedves Kövér László, nem könnyű megfélemlíteni nem abból a fajtából faragták. Ezt jól példázza az a felhívás mely egy baloldali érzelmű honfitársunk tollából fogant meg.

 

Kedves Baloldaliak!

Itt az idő!

Hogy megmutassuk nem vagyunk gyávák.
Tiltakozzunk Orbán és a hozzátartozó jobboldal gyűlölet keltő,
kirekesztő,  leszámoló, demokrácia ellenes politikája miatt, és Kövér László kijelentése ellen.
Ne hagyjuk hogy a Fidesz koncepciós perek sorozatával támadjon!

Ne várjuk meg az utolsó percet, időben el kell kezdenünk a felkészülést a védelemre!

Fújjunk riadót a megmozduláshoz, és kezdjük el megszervezni magunkat, hogy jól előkészített legyen a megmozdulásunk.

S ha eljön a nap, összefogással álljunk ki  Gyurcsány Ferencért,
a demokráciáért, a hazáért, a köztársaságért!

Ha az ő kezét most elengedjük, mi is úgy járunk mint az 56-osok.
Csakis együtt védhetjük meg a Köztársaságot, miniszterelnökét és a demokráciát

Szerveződjünk!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jozanmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr742087938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

propurs 2010.06.17. 12:15:07

Soha többé mszp-t! Semmi közük a baloldalhoz! A parlamentből is tűnjenek el örökre! Magyarországon az egyetlen igaz baloldali párt a Thürmer Gyula vezette Magyar Kommunista Munkáspárt! Aki valóban baloldali az tartson velünk! www.munkaspart.hu/

terelasz 2010.06.18. 14:05:22

Mennyééé mán te igen hülye... (vissza a múltba, a bukott rendszeredbe)!!!

propurs 2010.06.18. 20:57:02

Bukott rendszer? A jelenlegi rendszer ami bukott! És erre egyre több ember jön rá, persze aki józanul gondolkodik! Annak aki a másik ember kizsákmányolásából él annak megfelelő a rendszer. Csak a nagytőke igyekszik teljes erővel elhitetni az emberekkel hogy a "múlt" rendszer bukott! Szerencsére világszerte egyre erősebbek vagyunk és kapcsolatban is állunk! Aki az mszp-vel tart vegye tudomásul hogy nem baloldali és nem szocialista!

jozanmagyar 2010.06.18. 21:04:43

@propurs: Igen ez a munkáspártra vall az "egyetlen baloldali párt" szlogen. Megkérdezhetem akkor mi a helyzet a Munkáspárt-2006-tal a Szema a Zöld baloldal a Szociáldemokrata párt az MSZDP-vel? Milyen alapon sajátítjátok ki a baloldalt? Milyen alapon nevezitek magatokat az egyetlen baloldali pártnak? A kommunizmus egy utópia ezt lassan már be kellene látnotok bár ti nem is kommunizmust akartok hanem szocializmust ami azért árnyalja a helyzetet. Persze nagyon jó volt a szocializmus. Az árak interveniálása a szólásszabadság megszüntetése ÁVH az a sok millió halott a Rákosi rendszerben és még sorolhatnám. Nem baj ha van olyan párt mint a munkáspárt de kikérem magamnak baloldali emberként hogy kétségbe vonjátok az én baloldaliságom! Egy kísértet járja be európát - a ti hülyeségetek kísértete.

jozanmagyar 2010.06.18. 21:08:47

@propurs: Jah és amit kihagytam amilyen minőségűek a weboldalaitok én inkább nem reklámoznám. Most komolyan mi a munkaspart.hu? Kezelhetetlen olvashatatlan és nem is közöl túl sok információt. Voltam kint a munkáspárt majálisán és több tagotokkal beszélgettem és még szerintük is ciki. "Ég is a pofánk a weboldalunk miatt" (munkáspárt aktivista).

propurs 2010.06.18. 21:48:11

@jozanmagyar: Ezeknek a baloldalinak nevezett pártoknak célja a széthúzás, meggyengítés. Ezek a pártok mérhetetlen károkat okoztak a Munkáspártnak. Sok tagunkat és az állami támogatást veszítettük el. Ennek köszönhetően már csak a tagjaink és szimpatizánsaink tartják életben a pártot! Sokan keserves anyagi körülmények mellett is önként vállalják az áldozatot! Minden baloldali tudja hogy a szocializmus egy út a kommunizmus felé. Jelenleg a szólásszabadság csak látszólagos! Mindenhol a média uralkodik, ami a nagytőke kezében van! Csak maga a televízió elegendő arra hogy kimossa az emberek agyát! Példa erre a fidesz győzelem is! Persze hogy a nagytőke nem enged olyan pártot a parlamentbe aki nem őket szolgálja! A weblapjaink valóban nem a legjobbak. Viszont a mondanivalója egyértelmű.

Szittyós Feri 2010.06.22. 21:26:28

Basszátok meg, az miért törvényszerű, hogy aki maszopos az ne tudjon egy kikúrt mondatot se leírni, he?

itzakbendavid 2010.08.27. 17:10:22

@propurs: Amig gyurcsányi nem kerül a börtönbe a bünöző papája mellé, addig nem lesz felemelkedés Magyarországon.
A magyar nemzet nem szereti a gyurcsányista szélsőséges neonáci és antiszemita elemeket !

itzakbendavid 2010.08.27. 17:17:13

Én nagyon jól tudom ki antiszemita és ki nem. Ez a gyurcsányi egy utolsó antiszemita disznó és börtönben a helye. Ezért is ! Másért is !
A papa helyén jól fogja érezni magát. Otthonosan.

rlaur 2010.09.01. 06:43:22

A politikának nem volna szabad beleavatkoznia az igazságszolgáltatásba. A Fidesz és a Jobbik politikusai annyit követelték már - egyébként anélkül, hogy akár a gyanúsítására alap lett volna - Gyurcsány bebörtönzését, hogy ha valóban lecsukják majd, mindenki tudni fogja, hogy ártatlan.

Bölcs Bagoly 2011.03.02. 15:00:37

Gyurcsány Ferenc ártatlan.
süti beállítások módosítása