jozanmagyar Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz 2010.06.14. 16:33

Az új irány rossz irány – 30 nap Fidesz

Az új irány hangzott a Fidesz népszavazási kampányszlogenje ám a választások óta eltelt 30 nap bebizonyította hogy az új irány rossz irány. Lendvai Ildikó az MSZP leköszönő elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján leszögezte: a kétharmados Fidesz-többség a társadalompolitikában egy újkonzervatív gazdagpárti, a politikai kultúrában egy ókonzervatív, avíttas, a közjog területén pedig egy demokráciát szűkítő fordulatot kezdett meg.

Lendvai Ildikó elmondta a Fidesz elsietett lépései és versengése a Jobbikkal azt hozta hogy a felvidéki magyarság egyik párja kisesett a Szlovák parlamentből. A Fidesz elhibázott döntéseit az is oka lehet hogy nem tárgyaltak a határon túli magyar szervezetekkel, sőt az állampolgárságról is úgy döntöttek, hogy nem kérték ki a szlovákiai magyar pártok véleményét s ezzel konfliktushelyzetet teremtettek a szlovák belpolitikában. Ugyancsak a Fidesz elhibázott törvénydömpingjének köszönhető az is hogy Jan Slota pártja ami egyébként a kiesés küszöbén állt, most a magyarok állampolgárságából adódó nemzetbiztonsági kockázatra alapozott kampányának hatására bent tudta tartani a parlamentbe. Így a felvidékieknek újabb négy évig kell elviselniük a szlovák nácikat a parlamentbe.

Határon innen is komoly problémákat okoz a frissen avanzsált kormánypárt. Az új társadalompolitikai újkonzervatív gazdasági fordulat, amely a munkavállalóknak hátrányosabb helyzetet hoz a tulajdonosokkal szemben és a kispénzűektől a nagypénzűekhez,csoportosítja a pénzt ismét, ha nem is elhibázott de mindenesetre igen szegényellenes politikát hozott kishazánkba. Ennek illusztrálására a legjobb példa a Fidesz a kormányprogramban a munkaadókkal, tulajdonosokkal való megállapodást tervét szerepelteti; az új médiajogszabályokkal létrehozandó, a civilekből álló közszolgálati tanácsba pedig a munkavállalói szervezetek már nem férnek bele.

Lendvai Ildikó a múlt keddi parlamenti szavazásokat a "demokrácia fekete keddjének" nevezte, és az aznap, a kormánytisztviselőkről szóló törvény elfogadása kapcsán bejelentette: ha a törvényt az államfő aláírja, az MSZP az Alkotmánybírósághoz fordul.

Az új irányban a végkielégítések két hónapra korlátozódnak, az állami vállalatok bértömege 15 százalékkal csökken, az szja-ban a felső kulcs eltörlése valamint a minimálbér megadóztatása és az adójóváírás eltörlése is bennfoglaltatik.

Ha mindehhez hozzávesszük, azt hogy nemrégiben Kósa és Szíjjártó hatására a devizahiteleseknek többet kell fizetni, és azt hogy jövő hónapban közel 20%-kkal nőhet a gázár akkor kétség, sem férhet hozzá, hogy az új irány nem a szegényeknek kedvez. Szerintem azonban az MSZP 2006-os kampányszlogenje a ne forduljunk vissza is megkopott az aktuális politikai helyzetben,

 

Vajon mint mondana az 1990-es Orbán Viktor ha szembetalálkozna mai önmagával?

P.S.: Ezúton szeretnék gratulálni a Most Híd pártnak a szlovák parlamentbe jutásért remélem karakteresen tudják majd a magyar érdekeket képviselni odaát.

A bejegyzés trackback címe:

https://jozanmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr92081163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása