jozanmagyar Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz 2010.06.17. 10:28

Sajtószabadság stornó

Megindult a médiavilág totális elfoglalása. A kétharmados párt ahol tud felvásárol, mint az IKO média esetében amely özlettel az RTL klubból 31%ot hasított, ahol nem vagy sokallja a pénzt ott a törvény erejével gyarmatosít. A Fidesz mostani médiacsomagja egy célt szolgál közszolgálatból pártszolgálatot jobb szó híján varázsolni. Az MSZP másfél tucat módosító indítványt adott be – mondta el Lendvai Ildikó a szocialisták elnöke és Mandur László országgyűlési képviselő az MSZP szerdai sajtótájékoztatóján.

A Fidesz péntek délután nyújtotta be a "pártszolgálat médiacsomagot", majd nulla munkanapot adva arra a képviselőknek, hogy megismerjék miről van szó, a kulturális bizottság hétfő reggel kilenc órára összehívta az ülést, amelyen állást kellett foglalnunk arról, hogy alkalmasnak tartjuk-e általános vitára. Ezek után - hétfő délután egy órakor - a Ház elnöke tett javaslatot a napirend módosítására azért, hogy tárgyaljuk meg, és zárjuk is le az általános vitát.

A törvényjavaslat célja hogy a jelenleg pozíciókban lévő közszolgálati vezetőket mielőbb leválthassa a kormánypárt és saját jól bevált embereit ültethesse be a stratégiai pozíciókba. A Fidesz számára ebben a kérdésben még az is érdektelen hogy ezzel az 1996-os médiatörvény idején született kompromisszumot a független média szabályozását rúgja fel. A függetlent szabályozás jelentette azt az alapelvet, hogy egyetlen politikai erő se szerezhessen többséget a közszolgálati médiumokba.

 Törvényjavaslataik arra irányulnak, hogy a közmédiumok a Fidesz, azon belül is a miniszterelnök hatalma alá kerüljenek - hangsúlyozta a képviselő. Döbbenetes és a Fidesz politikai kultúráját mutatja, hogy parlamenti kétharmad birtokában nem a demokratikus intézmények súlyának és ellensúlyának megőrzésére törekszenek, hanem maguk nyújtanak be olyan javaslatokat, amelyek megbontják ezek egyensúlyát.

 További céljuk a felügyeleti rendszer központosítása, Nemzeti Hírközlési és Médiahatóság létrehozásával. Ez önmagában nem lenne kifogásolható, azonban a Nemzeti Hírközlési Hatóság és az ORTT összevonással kívánják megteremteni annak a lehetőségét, hogy kilenc évre megválaszthassák a miniszterelnök által javasolt személyt a felügyeleti rendszer vezetőjének ez viszont újabb sérelem a szabad független magyar sajtószabadságnak.

 A törvény által felmenthetetlenné tennék a miniszterelnök emberét kilenc évre, és tejhatalommal ruháznák fel - húzta alá Mandur László.

A párttelevízió hamarosan megkezdi hát adását, és ha szerencsénk van akár Rákai Philippel ébredhetünk reggelente

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jozanmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr142087945

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hülye, aki mondja! 2010.06.21. 18:02:26

Épül már a szép, új világ, a jobbolodali kultúrpolitika jobboldali ünnepekkel, lesz hozzá nemzeti sajtó is, habnak a tortán! De szép is lesz, amikor Szalai Annamária és polgári... akarom mondani: baráti köre határozza meg a köztévé és a közrádió műsors...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása